HTML

Ökopark a városi szmog felett

Tény: Budapesten a szmogréteg 50m vastag................................. Tény: A Budai Vár platója 55m magasan található...................... ÖKOPARKOT A VÁROSI SZMOG FELETT!

Friss hozzászólások

FIGYELEM

2011.09.12. 22:05 egig

Ez egy fiktív tartalmú honlap, amely egy media-art projekt része, melynek célja a közvélemény figyelmének ráirányítása a budavári Szent György tér problémáira, valamint a nyilvánosság véleményformálásra való ösztönzése a lehetséges fejlesztési alternatívákkal kapcsolatban.

Szólj hozzá!

új időpont

2011.08.12. 20:02 egig

A CIVILEK A VÁRÉRT egyesület és az ORSZÁG TÜDEJE szerveződés a 2011. augusztus 13-ára szervezett békés demonstrációt sajnálatos módon el kell halassza delegáció érkezése miatt. Az új időpont 2011. szeptember 17.

Szólj hozzá!

Békés demonstráció 2011. augusztus 13. szombat

2011.08.03. 09:39 egig

Az ORSZÁG TÜDEJE zöld csoportosulás a CIVILEK A VÁRÉRT egyesülettel karöltve békés demonstrációt szervez 2011. augusztus 13-án szombaton. A felvonulással a civil érdekek érvényesítése melletti elkötelezettségünket szeretnénk demonstrálni a budavári szent györgy tér fejlesztésével kapcsolatban. A felvonulás 16 órakor a volt Moszkva térről indul és előreláthatólag 17 órára ér a Szent György térre. Megmozdulásunkra minden érdeklődőt szeretettel várnuk.

 

Szólj hozzá!

Urban gardening, agro-urbanism...

2011.07.26. 23:59 egig

A berlini Prinzessinnengarten városi közösségi kertje egy alternatív kezdeményezés egy évtizedeken át használaton kívül álló, szeméttel borított telek újraélesztésére. A sztori sikere nem csupán a környezettudatos hozzáállásban, és az intenzíven épített lepukkant városi környezet tudatos fejlesztésében rejlik, hanem a kerthez tartozó legkülönfélébb közösségi programok és megmozdulások emberre gyakorolt jótékony hatásaiban rejlik. A Prinzessinnen nem pusztán zöldfelület egy szegény városrészben. A szervezők több iskolával és bevándorlási közösséggel állnak kapcsolatban: tematikus oktatást tartanak, közösségi programokat szerveznek, zöldségeket termesztenek és együt főznek (különleges tájak vega kosztjait). A bokrok közt rejtőző bisztro -nem meglepő módon- saját receptúrájuk alapján, helyben készülő sört kínál a kertészkedésben megfáradt környékbelieknek. A program nyitott, bárki a projekt aktív részévé válhat.

Szólj hozzá!

Ökopark a szmog felett! A MI TERVEINK!

2011.05.27. 23:08 egig

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Elindult a projekt-népszerüsítő úthenger!

2011.04.25. 23:27 egig

Zola küldte a képeket pénteken. Városszerte reklámozzák, hogy mennyire jó lesz nekünk újabb 12 000 m2 díszburkolat. Szerintetek kinek lesz ebből jövőre villája a XII-ben?

 

 

 

Szólj hozzá!

Békés demonstráció a jó levegőért

2011.02.17. 14:23 egig

A Víziváros és a Fő utca lakói békés tüntetést szerveztek a jó érdekében. Kovács Károlyné a Vízivárosi Civilek képviselője ismertette a 200 fősre becsült érdekvédő csoport célkitűzéseit.

A nagy forgalommal terhelt Vízivárosban drasztikusan leromlott a levegő minősége az utóbbi években. A helyi lakosok legközelebb a Margitszigeten vagy a szmogfelhőből kiemelkedő Budai Várban kaphatják meg a jó levegő és a kikapcsolódás élményét. Az érdekvédők szerint a közelben levő várszoknya, a még beépítetlen Szent György tér valamint a Vártól nyugatra eső Tabán sokkal inkább zöld oázisként kellene hogy realizálódjon, mintsem az állami reprezentáció -- a biztonsági előírások miatt gyakran elzárt -- díszesen leburkolt tereként.

A Vízivárosi Civilek is a CriticalBIOmass által elképzelt zöld városi térhez közelálló tervek megvalósulását támogatják: Kovács Károlyné leszögezte, hogy erre feltétlenül szükség is lenne, nemcsak a levegő minőségét illetően, hanem a kikapcsolódási lehetőségek, ezáltal az életminőség javulása miatt is.

A civilek demonstrációjukat a szmogriadót követő hétvégén rendezték február 8-án, transzparenseikkel végigvonultak a Vár utcáin, majd a Városháza előtt felolvasták célkitűzéseiket és elénekelték a Himnuszt.

Szólj hozzá!

ÖKOPARKOT A VÁROSI SZMOG FELETT!

2011.01.15. 18:40 egig

A www.epulazorszagkozepe.hu honlapon értesülhetünk arról, hogy az állam elkezdte fejleszteni a Budavári Szent György teret. Hiába minden próbálkozásunk, nem talált meghallgatásra az a figyelemreméltó és el nem hallgatható tény, hogy ez a fővárosunk egyetlen pontja, ahol még viszonylag egészséges levegő szívható.

ÖKOPARKOT A VÁROSI SZMOG FELETT!

Tény: Budapesten a szmogréteg átlagos napon 50m vastag.

Tény: A Budai Vár platója 55m magasan található.

A CriticalBIOmass azon dolgozik, hogy tudatosítsa ezt a döntéshozókban!

1 komment