HTML

Ökopark a városi szmog felett

Tény: Budapesten a szmogréteg 50m vastag................................. Tény: A Budai Vár platója 55m magasan található...................... ÖKOPARKOT A VÁROSI SZMOG FELETT!

Friss hozzászólások

Urban gardening, agro-urbanism...

2011.07.26. 23:59 egig

A berlini Prinzessinnengarten városi közösségi kertje egy alternatív kezdeményezés egy évtizedeken át használaton kívül álló, szeméttel borított telek újraélesztésére. A sztori sikere nem csupán a környezettudatos hozzáállásban, és az intenzíven épített lepukkant városi környezet tudatos fejlesztésében rejlik, hanem a kerthez tartozó legkülönfélébb közösségi programok és megmozdulások emberre gyakorolt jótékony hatásaiban rejlik. A Prinzessinnen nem pusztán zöldfelület egy szegény városrészben. A szervezők több iskolával és bevándorlási közösséggel állnak kapcsolatban: tematikus oktatást tartanak, közösségi programokat szerveznek, zöldségeket termesztenek és együt főznek (különleges tájak vega kosztjait). A bokrok közt rejtőző bisztro -nem meglepő módon- saját receptúrájuk alapján, helyben készülő sört kínál a kertészkedésben megfáradt környékbelieknek. A program nyitott, bárki a projekt aktív részévé válhat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szmogfelett.blog.hu/api/trackback/id/tr733126831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása