HTML

Ökopark a városi szmog felett

Tény: Budapesten a szmogréteg 50m vastag................................. Tény: A Budai Vár platója 55m magasan található...................... ÖKOPARKOT A VÁROSI SZMOG FELETT!

Friss hozzászólások

Békés demonstráció a jó levegőért

2011.02.17. 14:23 egig

A Víziváros és a Fő utca lakói békés tüntetést szerveztek a jó érdekében. Kovács Károlyné a Vízivárosi Civilek képviselője ismertette a 200 fősre becsült érdekvédő csoport célkitűzéseit.

A nagy forgalommal terhelt Vízivárosban drasztikusan leromlott a levegő minősége az utóbbi években. A helyi lakosok legközelebb a Margitszigeten vagy a szmogfelhőből kiemelkedő Budai Várban kaphatják meg a jó levegő és a kikapcsolódás élményét. Az érdekvédők szerint a közelben levő várszoknya, a még beépítetlen Szent György tér valamint a Vártól nyugatra eső Tabán sokkal inkább zöld oázisként kellene hogy realizálódjon, mintsem az állami reprezentáció -- a biztonsági előírások miatt gyakran elzárt -- díszesen leburkolt tereként.

A Vízivárosi Civilek is a CriticalBIOmass által elképzelt zöld városi térhez közelálló tervek megvalósulását támogatják: Kovács Károlyné leszögezte, hogy erre feltétlenül szükség is lenne, nemcsak a levegő minőségét illetően, hanem a kikapcsolódási lehetőségek, ezáltal az életminőség javulása miatt is.

A civilek demonstrációjukat a szmogriadót követő hétvégén rendezték február 8-án, transzparenseikkel végigvonultak a Vár utcáin, majd a Városháza előtt felolvasták célkitűzéseiket és elénekelték a Himnuszt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szmogfelett.blog.hu/api/trackback/id/tr892936655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása